Δ’ Παθολογικό Τμήμα

Συντονιστής Διευθυντής/ Επιστημονικά Υπεύθυνος: Μαρακομιχελάκης Γεωργιος

Προϊστάμενος/η Νοσηλευτής/τρια: Γιάνναρη Αγγελική

Επικοινωνία

Συντονιστής Διευθυντής τηλ.:

213 204 5163

Προϊστάμενος/η Νοσηλευτής/τρια τηλ.:

213 204 1550

Ιατρικό Προσωπικό τηλ.:

213 204 1550

Γραμματεία τηλ.:

213 204 1528

Νοσηλευτικό Προσωπικό τηλ.:

213 204 1550

Μονάδες-Υπομονάδες τηλ.:

213 204 1062

Εξωτερικά Ιατρεία τηλ.:

213 204 1256

Εργαστήρια τηλ.:

213 204 1522

FAX:

-

Ε-mail:

Dpathologiki@evaggelismos-hosp.gr

Δραστηριότητες

Το Δ΄ Παθολογικό Τμήμα του Ευαγγελισμού, παρουσιάζει σημαντικό κλινικό και επιστημονικό έργο.

Αποτελείται από τον χώρο νοσηλείας ασθενών, που εδράζεται στον 5ο όροφο του κτηρίου ΑΧΕΠΑ, διαθέτει 33 κλίνες και αντιμετωπίζει περισσότερους από 1800 ασθενείς ετησίως μέσω της συμμετοχής στο πρόγραμμα εφημεριών του Νοσοκομείου μας και από το Εξωτερικό Παθολογικό Ιατρείο, το οποίο δέχεται προγραμματισμένα ραντεβού περιπατητικών ασθενών άπαξ εβδομαδιαίως.

Επιπρόσθετα, στα πλαίσια ολοκληρωμένης αντιμετώπισης του καρδιαγγειακού κινδύνου, το Τμήμα μας από 20ετίας διατηρεί σε πλήρη λειτουργία εξειδικευμένα εξωτερικά ιατρεία (Αγγειοπαθολογικό, Διαβητικού Ποδιού, Υπέρτασης και Δυσλιπιδαιμιών) αντιμετωπίζοντας συνολικά περισσότερα από 6000 ραντεβού ετησίως.

Στο οργανικό προσωπικό του Τμήματος υπηρετούν αυτή τη στιγμή –πέραν του Επιστημονικά και Διοικητικά Υπευθύνου- 3 Διευθύντριες ΕΣΥ, 2 επιμελητές Α΄ ΕΣΥ και 4 Επιμελητές Β΄ ΕΣΥ, καθώς και 14 ειδικευόμενοι παθολόγοι, οι οποίοι εκπαιδεύονται και συμμετέχουν ενεργά στις εφημερίες, τη διαγνωστική διαδικασία και τη θεραπευτική αντιμετώπιση των νοσηλευόμενων ασθενών, ενώ παράλληλα εξειδικεύονται σε ειδικά γνωστικά αντικείμενα παρακολουθώντας κυκλικά τις εργασίες των εξωτερικών ιατρείων του Τμήματός μας αλλά και της Καρδιολογικής,  Ενδοκρινολογικής Κλινικής και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Εβδομαδιαίως στην Κλινική μας διακινούνται περισσότεροι από 40 νοσηλευόμενοι ασθενείς λαμβάνοντας διάγνωση και θεραπεία σε δύσκολα προβλήματα υγείας, που αφορούν ζητήματα 3βάθμιας περίθαλψης. Για το σκοπό αυτό το Τμήμα μας συνεργάζεται άψογα με όλα τα διαγνωστικά εργαστήρια και τις άλλες ειδικότητες του Νοσοκομείου μας αλλά και των Νοσοκομείων του ΕΣΥ στο Λεκανοπέδιο.

Τα εξειδικευμένα Ιατρεία μας θεωρούμε πως έχουν να επιδείξουν αξιοθαύμαστο κλινικό και επιστημονικό έργο, τόσο σε Ελληνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Το Αγγειοπαθολογικό Ιατρείο που έχει ιδρυθεί από τον Αν. Καθηγητή κ. Εμμανουήλ Διαμαντόπουλο και του οποίου προΐσταμαι κάνοντας χρήση του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Αγγειολογίας που κατέχω, ανήκει στη Μοναδική σε δημόσιο Νοσοκομείο πλήρη Αγγειοπαθολογική Μονάδα με αυτόνομη δυνατότητα διενέργειας πλήρους αναίμακτου αγγειολογικού ελέγχου με σκοπό τη διάγνωση και αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων υγείας που αφορούν αρτηριακές, φλεβικές, λεμφικές παθήσεις καθώς και διαταραχές της μικροκυκλοφορίας. Στα πλαίσια αυτά συνεργαζόμαστε άψογα με τους εξειδικευμένους συναδέλφους της επεμβατικής αγγειολογίας και τους αγγειοχειρουργούς της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟ. Για περισσότερο επιπλεγμένα περιστατικά δεχόμαστε την αρωγή του θαλάμου Υπερβαρικού Οξυγόνου του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Η Αγγειοπαθολογική μας Μονάδα λειτουργεί υπό την αιγίδα του ανεξάρτητου μη κερδοσκοπικού ευρωπαϊκού οργανισμού VAS-European Independent Foundation in Angiology/ Vascular Medicine,στο Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου συμμετέχω προσωπικά και με απόφαση του Υπουργείου Υγείας παρέχει τη δυνατότητα εκπαίδευσης στα Αγγειολογικά Υπερηχογραφήματα κατόπιν λίστας προτεραιότητας. Με την ιδιότητα μου του εκπροσώπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ιατρικών Ειδικοτήτων (UEMS) για την Αγγειολογία κατόπιν αδείας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, το Ιατρείο μας έχει τη δυνατότητα πιστοποίησης Παθολόγων για τη συμμετοχή στις εξετάσεις για το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Αγγειολογίας. Σημειώνεται πως με πρόσφατη συμφωνία, οι κάτοχοι του ευρωπαϊκού αυτού τίτλου γίνονται άμεσα αποδεκτοί για εξετάσεις από την Αμερικανική Εταιρεία Αγγειολογίας. Τέλος, από το Μάρτιο του 2021 το Αγγειοπαθολογικό Ιατρείο έχει λάβει τον ευρωπαϊκό τίτλο του VAS REFERENCE CENTER OF EXCELLENCE.

Το Ιατρείο Φροντίδας Διαβητικού Ποδιού, το οποίο λειτουργεί καθημερινά μαζί με το Αγγειοπαθολογικό Ιατρείο προσφέρει σημαντικά στο νευραλγικό τομέα της προσπάθειας μείωσης των επιπλοκών από το Σακχαρώδη Διαβήτη, έχοντας να επιδείξει μονοψήφια νούμερα ακρωτηριασμών, παρόλο που το σύνολο των ασθενών που αντιμετωπίζονται ετησίως τείνει να ξεπεράσει τις 2000. Φυσικά, για το σκοπό αυτό απαιτείται και έχει επιτευχθεί η άριστη συνεργασία με άλλες ειδικότητες του Νοσοκομείου μας (λοιμωξιολόγοι, διαβητολόγοι, πλαστικοί χειρουργοί) καθώς και η χρήση πλέον εξειδικευμένων τεχνικών που διατίθενται από το Νοσοκομείο μας (Ultrasound Debridment, ειδικά επιθέματα, συσκευές VAC, χορήγηση PRP, τεχνητού δέρματος, Maggot Therapy κλπ). Ενδεικτικά παρατίθεται το διάγραμμα κίνησης ασθενών του Αγγειοπαθολογικού και Ιατρείου Φροντίδας διαβητικού Ποδιού των τελευταίων ετών.

 

 

Το Ιατρείο Υπέρτασης με υπεύθυνες την κ. Μόνικα Κάκου, Διευθύντρια ΕΣΥ με εξειδίκευση στην Αρτηριακή Υπέρταση και την κ. Παναγιώτα Κατσάνου, Επιμελήτρια Α΄ με εκπαίδευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης και διαθέτει πληθώρα διαγνωστικών εργαλείων (συσκευές 24ωρης καταγραφής της αρτηριακής πίεσης, ανίχνευσης καρδιακών αρρυθμιών, καταγραφής του αορτικού σφυγμικού κύματος κλπ). Παρακολουθεί περισσότερα από 1300 άτομα ετησίως και προσφέρει, σε συνεργασία με το Καρδιολογικό Τμήμα, στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου σε σημαντικό αριθμό εξωτερικών ασθενών και προσωπικού του Νοσοκομείου μας. Αναλυτικές πληροφορίες για το Ιατρείο Υπέρτασης αναφέρονται εδώ.

Το ιατρείο λειτουργεί κάθε Τετάρτη 12-15 και σύντομα αναμένεται να επεκταθεί η λειτουργία του και σε άλλη ημέρα της εβδομάδας με υπεύθυνους τον κ. Ηλία Παπακωνσταντίνου, επιμελήτή Α΄ και την κ. Καραδήμα, επιμελήτρια Β΄.

Το Ιατρείο Δυσλιπιδαιμιών με υπεύθυνη την κ. Ευγενία Μαυροκεφάλου, Διευθύντρια ΕΣΥ με εξειδίκευση στη λιπιδιολογία λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακών Νοσημάτων και προσφέρει σημαντική βοήθεια στη διάγνωση και αντιμετώπιση σύνθετων δυσλιπιδαιμιών συμβάλλοντας στην πρωτογενή πρόληψη των καρδιαγγειακών συμβαμάτων.  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ιατρείο ανατρέξτε εδώ.

Ενδεικτικά παρατίθεται το διάγραμμα κίνησης ασθενών των Ιατρείων Υπέρτασης και Δυσλιπιδαιμιών των τελευταίων ετών.

Συμπερασματικά, όπως διαφαίνεται από τα ως άνω αναφερόμενα στοιχεία, θεωρούμε πως το Τμήμα μας, αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες που του προσφέρονται από το Νοσοκομείο μας και τη συνεργασία με τα υπόλοιπα κέντρα του ΕΣΥ και των κέντρων του Εξωτερικού, προσφέρει σημαντικό κλινικό και επιστημονικό έργο με μοναδικό στόχο τη βελτίωση της παροχής υγείας στους συνανθρώπους μας.

Θέση

Το Δ΄ Παθολογικό Τμήμα, λειτουργεί στον 5ο Όροφο του Κτηρίου ΑΧΕΠΑ.

Σύνδεσμοι (links/παραπομπές για άλλες ιστοσελίδες, ιστότοπους, έγγραφα κ.τ.λ.)

 

.

 

 

Logo Ευαγγελισμός

 

Επικοινωνία

Email: info (@) evaggelismos-hosp.gr

  Υψηλάντου 45-47, ΤΚ 10676, ΑΘΗΝΑ.

  Τηλ. Κέντρο: 213 – 2041000