ΤΜΗΜΑ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑΣ - ΙΣΤΟΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ

Ανοσολογίας - Ιστοσυμβατότητας

Συντονιστής Διευθυντής/Επιστημονικά Υπεύθυνος/η: Τσιρογιάννη Αλεξάνδρα

Επικοινωνία

Συντονιστής Διευθυντής/Επιστημονικά Υπεύθυνος/η τηλ.:

213 204 3180

Γραμματεία τηλ.:

213 204 3179

Εργαστήριο Αυτοαντισωμάτων

Πληροφορίες Αποτελέσματα για Ana, ds DNA, ENA κ.α.:

213 204 3175

Εργαστήριο Πρωτεινών

Πληροφορίες Αποτελέσματα για Ηλεκτροφορήσεις - Ανοσοκαθηλώσεις Προσδιοριμός Αναοσοσφαιρινών κ.α.:

213 204 3172

Εργαστήριο Ιστοσυμβατότητας

Πληροφορίες Αποτελέσματα με Ολιγονουκλεοτίδια κ.α.:

213 204 3166

ΚΥΤΤΑΡΟΜΕΤΡΙΑ ΡΟΗΣ

Πληροφορίες - Αποτελέσματα για: Ανοσοφαινότυπο – Υποπληθυσμούς λεμφοκυττάρων – Ανοσολογική τυποποίηση αντιγόνων με μονοκλωνικούς αντιορούς κ.α.

213 204 3160-61

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΚΛΙΝΙΚΕΣ - ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΕΞΩΤ. ΑΣΘΕΝΕΙΣ

213 204 3177

Ε-mail:

anosologiko@evaggelismos-hosp.gr

Δραστηριότητες

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ.
Προκειμένου να πραγματοποιήσετε εξετάσεις στο Τμήμα μας θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού για αιμοληψία. Η διαδικασία είναι η ακόλουθη: Τηλέφωνο στο 1535 ή ηλεκτρονικά στο 1535.gr θα πρέπει να έχετε το ΑΜΚΑ διαθέσιμο. Αναφέρετε το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. ΚΩΔΙΚΟΣ κλινικής ή ιατρείου που θα σας ζητηθεί: 06460 (αιμοληψίες για εργαστηριακές εξετάσεις). ΠΡΟΣΟΧΗ: ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΥΤΤΑΡΟΜΕΤΡΙΑΣ ΡΟΗΣ (ΑΝΟΣΟΦΑΙΝΟΤΥΠΟΣ) ΣΤΟ 213 204 3160-61. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, την ημέρα της αιμοληψίας θα πρέπει πρώτα να περάσετε από το ΤΑΜΕΙΟ ΕΝΤΟΛΩΝ (Γρ. 9, 2ος όροφος παλαιού κτιρίου) προκειμένου να παραδώσετε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Έπειτα στο ΚΤΙΡΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ (Ισόγειο) για την αιμοληψία.                                                                                                                                                                                              

Το Τμήμα Ανοσολογίας-Ιστοσυμβατότητας ιδρύθηκε στον Ευαγγελισμό το 1978 και είναι το πρώτο Εργαστήριο που λειτούργησε στον Ελλαδικό χώρο με αποκλειστικό αντικείμενο την Ανοσολογία.

Το 1985 εντάχθηκε στο ΕΣΥ και σήμερα βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη, τα υποτμήματα ανοσοχημείας, ανοσοκυτταρολογίας, αυτοανοσίας, ιστοσυμβατότητας, ραδιοϊσοτόπων, μοριακής βιολογίας και το ιατρείο καταγραφής και εργαστηριακής παρακολούθησης ασθενών με πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες.

Το Τμήμα ορίσθηκε το 1985, από το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας ως κέντρο Αναφοράς κυτταρικής ανοσίας περιπτώσεων Συνδρόμου Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας (AIDS) και το 1991 ορίσθηκε ως Κέντρο Αναφοράς Ανοσογενετικής Μελέτης Νοσημάτων.

Από το 1999 (με απόφαση του ΚΕΣΥ) και το 2007 (ΦΕΚ 877/2007), ορίσθηκε ως Ειδικό Κέντρο καταγραφής και παρακολούθησης Πρωτοπαθών Ανοσοανεπαρκειών Ενηλίκων.

Από το 1990, το Εργαστήριο Ιστοσυμβατότητας ανέλαβε την ευθύνη προμεταμοσχευτικού και μεταμοσχευτικού ελέγχου στα πλαίσια του προγράμματος μεταμοσχεύσεων μυελού των οστών, νεφρού, καρδιάς, ήπατος και παγκρέατος των μεταμοσχευτικών μονάδων του Νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός», αλλά και άλλων Νοσοκομείων. Επίσης, το 1998 έλαβε διαπίστευση καλής λειτουργίας (accreditation) από την EFI (European Federation of Immunogenetics), η οποία και ανανεώνεται κάθε χρόνο (μετά από έλεγχο).

Το Τμήμα Ανοσολογίας-Ιστοσυμβατότητας εκπαιδεύει ιατρούς και άλλους επιστήμονες. Καλύπτει την εκπαίδευση στην Ανοσολογία στα πλαίσια της ειδικότητας της Ιατρικής Βιοπαθολογίας, της Ρευματολογίας, της Αιματολογίας και της Αλλεργιολογίας. Επίσης δέχεται ως μετεκπαιδευόμενους, σε εξειδικευμένα θέματα, επιστήμονες από άλλα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Χώρας και του εξωτερικού.

Θέση

Το Εργαστήριο Ανοσολογίας-Ιστοσυμβατότητας, λειτουργεί στον 5ο όροφο του Κτηρίου Εργαστηρίων

Σύνδεσμοι (links/παραπομπές για άλλες ιστοσελίδες, ιστότοπους, έγγραφα κ.τ.λ.)

 

 

Logo Ευαγγελισμός

 

Επικοινωνία

Email: info (@) evaggelismos-hosp.gr

  Υψηλάντου 45-47, ΤΚ 10676, ΑΘΗΝΑ.

  Τηλ. Κέντρο: 213 – 2041000