Εκπαιδευτικοί Φορείς

Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Βοηθών Νοσηλευτών (Δ.Ι.Ε.Κ.)

Διευθύντρια: Πολυχρονοπούλου Όλγα

Επικοινωνία

Διευθύντρια τηλ.:

213 204 1368

FAX:

210 720 1368

Ε-mail:

tee@evaggelismos-hosp.gr

Ημέρες και ώρες επικοινωνίας με το κοινό

Από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00-12:00μμ

Δραστηριότητες

Η εκπαίδευση στο Δ.Ι.Ε.Κ. Βοηθών Νοσηλευτών του ΓΝΑ «ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» διαρκεί 4 εξάμηνα και επιπλέον προβλέπεται (υποχρεωτική) εξάμηνη πρακτική άσκηση. Τα μαθήματα παραδίδονται μεταξύ 8.30-13:00.Το Δ.Ι.Ε.Κ. είναι δημόσιο, υπάγεται στο Υπουργείο Υγείας, ενώ το πρόγραμμα μαθημάτων και λειτουργίας καθορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας.

Το πρόγραμμα μαθημάτων περιλαμβάνει:

A΄ Εξάμηνο:Νοσηλευτική θεωρία, Εργαστήριο, Ανατομία, Φαρμακολογία, Φυσιολογία, Πρώτες Βοήθειες (Θ), Πρώτες Βοήθειες (Ε), Πρακτική Εφαρμογή στην ειδικότητα, Υγιεινή – Μικροβιολογία

Β΄ Εξάμηνο: Νοσηλευτική Θεωρία ΙΙ, Γυναικολογία – Παιδιατρική, Στοιχεία Ψυχιατρικής – Νευρολογίες, Χειρουργική Ι, Παθολογία, Πρακτική στο νοσοκομείο

Γ΄ Εξάμηνο: Χειρουργική ΙΙ, Πρακτική στο νοσοκομείο ΙΙ, Αιμοδοσία, Αποστείρωση – Απολύμανση

Δ΄ Εξάμηνο: Αντιμετώπιση σε επείγοντα περιστατικά, Νοσηλευτική πρακτική στο νοσοκομείο ΙΙΙ, Ορθοπεδική

Η διδασκαλία των μαθημάτων πραγματοποιείται σε κατάλληλα διαμορφωμένες αίθουσες και σε πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια, με την χρήση εποπτικών μέσων, προπλασμάτων και onlineπλατφόρμες. Πραγματοποιούνται δε πολλά επιμορφωτικά μαθήματα και προγράμματα ΕRASMUS, ενώ οι καταρτιζόμενοι έχουν ενεργητική συμμετοχή  σε συνέδρια αντίστοιχου επιστημονικού ενδιαφέροντος.

Επίσης, στο Δ.ΙΕΚ λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό τoυ ΔΙΕΚ είναι καταξιωμένο στην τέχνη της διδασκαλίας αλλά και στην εφαρμογή της νοσηλευτικής, συνεχίζοντας επάξια το κύρος της ΑΣΑΝ στην προετοιμασία ειδικευμένων βοηθών νοσηλευτών. Η ΑΣΑΝ ήταν η πρώτη Σχολή Αδελφών Νοσοκόμων, που ιδρύθηκε στην Ελλάδα από την βασίλισσα Όλγα, το 1875 και από την οποία έχει αποφοιτήσει μεγάλος αριθμός διακεκριμένων νοσηλευτών και πανεπιστημιακών καθηγητών και καθηγητριών.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ Δ.ΙΕΚ

Η αναβάθμιση το ΔΙΕΚ διαφαίνεται από το άρθρο 4 του Ν. 4777/2021 (ΦΕΚ 25 Α΄) όπου θεσμοθετείται το παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο, για τους τελειόφοιτους και του υποψηφίους που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του εκάστοτε σχολικού έτους.

Θέση

Το Δ.Ι.Ε.Κ. Βοηθών Νοσηλευτών, λειτουργεί στον 2ο όροφο του Κτηρίου Σχολής Αδελφών

Σύνδεσμοι (links/παραπομπές για άλλες ιστοσελίδες, ιστότοπους, έγγραφα κ.τ.λ.)

Πρόσκληση Δ.Ι.Ε.Κ.

Ιστορία Σχολής

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2021Β

Μοριοδότηση υποψηφίων εκπαιδευτών

 

.

 

Logo Ευαγγελισμός

 

Επικοινωνία

Email: info (@) evaggelismos-hosp.gr

  Υψηλάντου 45-47, ΤΚ 10676, ΑΘΗΝΑ.

  Τηλ. Κέντρο: 213 – 2041000