Γενικές Πληροφορίες

 

 

 

Ιστορικό
Η Ιατρική Βιβλιοθήκη του Ευαγγελισμού ιδρύθηκε το 1930 και αναδιοργανώθηκε σύμφωνα με διεθνείς κανόνες βιβλιοθηκονομίας το 1965. 

Σκοπός της Βιβλιοθήκης είναι η υποστήριξη και προώθηση των εκπαιδευτικών, ερευνητικών και επαγγελματικών αναγκών πληροφόρησης των γιατρών και των επαγγελματιών υγείας του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός καθώς και της ευρύτερης ιατρικής κοινότητας.

Χρήστες της Βιβλιοθήκης του Ευαγγελισμού είναι το ιατρικό και επιστημονικό δυναμικό όλων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, AEI, τεχνολογικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ερευνητικών κέντρων, φαρμακευτικών εταιρειών καθώς και σπουδαστές των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Σήμερα, η ιατρική Βιβλιοθήκη του Ευαγγελισμού είναι οργανωμένη και αυτοματοποιημένη και διαθέτει πλούσια συλλογή διεθνών και ελληνικών ιατρικών βιβλίων, περιοδικών και λοιπών εντύπων και ηλεκτρονικών πηγών πληροφόρησης τα οποία καλύπτουν θέματα των βιοϊατρικών επιστημών με ιδιαίτερη έμφαση στην Ιατρική επιστήμη.

Από το 1999 η Βιβλιοθήκη χρησιμοποιεί ειδικό λογισμικό για την αυτοματοποίηση των λειτουργιών της (V-Smart/Infor) και παρέχει στους χρήστες της ηλεκτρονικές υπηρεσίες δίδοντας τους δυνατότητα πρόσβασης στον ηλεκτρονικό κατάλογο της Βιβλιοθήκης, ηλεκτρονικά περιοδικά και βάσεις δεδομένων.

Τον Μάϊο 2020 παραδόθηκε επισήμως στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ως δωρεά από την AHEPA (Τμήμα Αθηνών,HJ1), η “Ιατρική Βιβλιοθήκη AHEPA HJ1”, με πλήρη σύγχρονο υλικοτεχνικό ψηφιακό εξοπλισμό. Η Βιβλιοθήκη στεγάζεται σε νέο χώρο, στο ισόγειο της νέας Πτέρυγας Χειρουργείων της Εθνικής Τράπεζας .

Logo Ευαγγελισμός

 

Επικοινωνία

Email: info (@) evaggelismos-hosp.gr

  Υψηλάντου 45-47, ΤΚ 10676, ΑΘΗΝΑ.

  Τηλ. Κέντρο: 213 – 2041000