Ηλεκτρονικές Πηγές

Στις βάσεις δεδομένων περιλαμβάνονται βιβλιογραφικές βάσεις και βάσεις πλήρους κειμένου σχετικές με θέματα επιστημών υγείας, κλινικής ιατρικής και νοσηλευτικής. Μπορείτε να αναζητήσετε, να εντοπίσετε και να ανακτήσετε βιβλιογραφικές πληροφορίες ή/και το πλήρες κείμενο.

Η πρόσβαση στις ηλεκτρονικές βάσεις με περιορισμένη πρόσβαση γίνεται μόνο μέσω του δικτύου του Νοσοκομείου με έλεγχο των ΙP διευθύνσεων. Αυτό σημαίνει ότι τα μέλη του Νοσοκομείου έχουν πρόσβαση μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο του Νοσοκομείου.

  • IATΡOTEK (ελεύθερη πρόσβαση)

H ΙΑΤΡΟΤΕΚ είναι βιβλιογραφική βάση δεδομένων στην οποία αποδελτιώνονται ελληνικά βιοϊατρικά περιοδικά. Η βάση δίνει πρόσβαση στα βιβλιογραφικά στοιχεία (τίτλος περιοδικού, τίτλος άρθρου, περίληψη, λέξεις ευρετηρίου, ονόματα συγγραφέων) των άρθρων  στην ελληνική γλώσσα.

Η PubMed είναι βιβλιογραφική βάση δεδομένων που περιλαμβάνει περισσότερες από 14 εκατομμύρια  εγγραφές βιοϊατρικών άρθρων από το 1950 μέχρι σήμερα και αποτελεί μια δωρεάν υπηρεσία της National Library of Medicine. Η PubMed περιλαμβάνει συνδέσεις με άλλες ιστοσελίδες παρέχοντας σε κάποιες από αυτές το πλήρες κείμενο των άρθρων και τη σχετική βιβλιογραφία.

  • Elsevier's Clinical Key (περιορισμένη πρόσβαση)                                                                                                                                        

  • UpToDate (περιορισμένη πρόσβαση)

Το UpToDate είναι μία ηλεκτρονική πηγή κλινικών πληροφοριών, σχεδιασμένη ώστε να παρέχει έγκυρες και ενημερωμένες απαντήσεις, σε ερωτήσεις που προκύπτουν κατά τη διάγνωση και θεραπεία των ασθενών.

Logo Ευαγγελισμός

 

Επικοινωνία

Email: info (@) evaggelismos-hosp.gr

  Υψηλάντου 45-47, ΤΚ 10676, ΑΘΗΝΑ.

  Τηλ. Κέντρο: 213 – 2041000