ΙΣΤΟΡΙΚΟ Ε.Ε.Π.Ν.Ε.

 

Η Ένωση Επιστημονικού Προσωπικού του Νοσοκομείου «o Ευαγγελισμός» (Ε.Ε.Π.Ν.Ε.) είναι Επιστημονικό Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα την Αθήνα και ειδικά το νοσοκομείο «o Ευαγγελισμός». ιδρύθηκε το 1945 και οι επιστημονικές της δραστηριότητες συνεχίζονται αδιαλείπτως μέχρι σήμερα συνεισφέροντας αξιόλογα στην Συνεχιζόμενη Ιατρική Εκπαίδευση γενεών Ελλήνων ιατρών.

 

Κύριος σκοπός της Ένωσης αυτής, όπως καθορίζεται από το καταστατικό της, είναι η προαγωγή της Ιατρικής Επιστήμης στην Ελλάδα γενικότερα και ειδικότερα:

  • Η ενθάρρυνση και προώθηση των επιστημονικών δραστηριοτήτων στο Νοσοκομείο «o Ευαγγελισμός»

  • Η συνεισφορά στην επιμόρφωση των Ελλήνων ιατρών

  • Η συνεισφορά στην ανάπτυξη του ιατρικού επαγγέλματος και της Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης του επιστημονικού προσωπικού του Νοσοκομείου «o Ευαγγελισμός» αλλά και των Ελλήνων ιατρών γενικότερα

  • Η προώθηση παραγωγής αξιόλογων επιστημονικών εργασιών, προερχόμενων από το επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου «o Ευαγγελισμός»

  • Η επίδειξη σπάνιων και/ή επιστημονικώς ενδιαφερεσών περιπτώσεων στην ελληνική ιατρική κοινότητα

  • Η δημιουργία ευγενούς άμιλλας μεταξύ των Επιστημόνων Υγείας προς όφελος της ιατρικής επιστήμης

  • Η επικοινωνία και συνεργασία της Ένωσης με άλλες Επιστημονικές Εταιρείες και/ή οργανισμούς που επιδιώκουν τους ίδιους επιστημονικούς σκοπούς.

Η Ένωση αποτελείται από Τακτικά, Αντεπιστέλλοντα και Επίτιμα μέλη.

 

Τακτικά μέλη ορίζονται αυτοδίκαια όλοι οι γιατροί και λοιποί πτυχιούχοι ανωτάτων σχολών των Επιστημόνων Υγείας ή άλλων ισοτίμων σχολών που ασχολούνται με ιατρικά και συναφή θέματα και εργάζονται σε θέση του Νοσοκομείου «o Ευαγγελισμός» εκτός αν αρνηθούν εγγράφως να ανήκουν στην Ένωση.

Η Ένωση διοικείται από εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο που αποτελείται από 7 ειδικευμένους και 2 ειδικευόμενους ιατρούς με διετή θητεία.

Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ε.Π.Ν.Ε. 2021-2023:
(εκλογές της 24/06/2021)

Πρόεδρος: Δρ. Καλλιόπη Αθανασιάδη, Διευθύντρια Ε.Σ.Υ., Καρδιοθωρακοχειρουργικό - Θωρακοχειρουργικό - Αγγειοχειρουργικό Τμήμα

Αντιπρόεδρος: Δημήτριος Έξαρχος, Διευθυντής Ε.Σ.Υ., Τμήμα Αξονικού-Μαγνητικού Τομογράφου

Γενικός Γραμματέας: Γεώργιος Στυλιανίδης, Διευθυντής Ε.Σ.Υ., Επιστημονικά και Διοικητικά Υπεύθυνος του Β' Χειρουργικού Τμήματος

Ταμίας: Αγγελική Μπαλαδήμα, Επιμελήτρια Β' Ε.Σ.Υ., Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών

Μέλη:

Ιωάννης Αλεβιζάκης, Επικουρικός Ιατρός, Γ' Χειρουργικό Τμήμα

Χρήστος Νίχλος, Εξειδικευόμενος Ιατρός, Α' Κλινική Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ

Αλεξάνδρα Τσιρογιάννη, Διευθύντρια Ε.Σ.Υ., Επιστημονικά και Διοικητικά Υπεύθυνη του Τμήματος Ανοσολογίας Ιστοσυμβατότητας

Νικόλαος Αθανασίου, Ιατρός, Ειδικευόμενος στο Πνευμονολογικό Τμήμα

Παναγιώτης Μουρελάτος, Ιατρός, Ειδικευόμενος στο Ενδοκρινολογικό Τμήμα-Διαβητολογικό Κέντρο, Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης Σπανίων Ενδοκρινολογικών Νοσημάτων

 

Πληροφορίες Γραμματεία Ε.Ε.Π.Ν.Ε.: κ.κ. Αικατερίνη Παπαμαλή και Ξανθή Τρυφέρη

Κτίριο: Οίκος Αδλφών Νοσοκόμων - 6ος όροφος

Τηλ.: 213-2045102 & 213-2041744

E-mail: sseh.evaggelismos@gmail.com & sseh@evaggelismos-hosp.gr

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΗΤΕΙΑΣ Δ.Σ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Prior Study Protocol of High Frequency Oscillation and Tracheal Gas Insufflation in Severe Acute Respiratory Distress Syndrome."

 

"Important Cardiac Arrest Study Performed Under the Leadership of the Department of Intensive Care Medicine of our Hospital"

 

Logo Ευαγγελισμός

 

Επικοινωνία

Email: info (@) evaggelismos-hosp.gr

  Υψηλάντου 45-47, ΤΚ 10676, ΑΘΗΝΑ.

  Τηλ. Κέντρο: 213 – 2041000